TAALKLAS 3

Als de kinderen al een beetje Nederlands geleerd hebben, komen ze in taalklas 3. Hier gaan we verder met het leren van de Nederlandse taal. We werken met Wereld vol Woorden en Logo 3000. Hiermee leren we veel Nederlandse woorden.

We oefenen veel met lezen, begrijpend lezen en ook met spelling. Rekenen doen we elke dag. Deze vakken bieden we zoveel mogelijk op eigen niveau aan.

We hebben twee keer per week gymles. We knutselen en tekenen ook elke week. Bij deze vakken leren we ook weer nieuwe Nederlandse woorden. Wij zijn een Vreedzame School en leren in leuke lessen hoe we met elkaar omgaan.

In taalklas 3 in juf Christy er op maandag, dinsdag en woensdag, en juf Irene op donderdag en vrijdag. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is juf Laura er ook en op vrijdag is meester Tarik in de klas. Dit schooljaar komt meester Wilke stagelopen bij ons in de groep op dinsdag en vrijdag.

Via thema's leren we de kinderen ook nieuwe woorden aan. Bijvoorbeeld aan de hand van het thema NATUUR, dat betekent dat we ook wel eens naar buiten gaan om naar de bloemen, bomen en dieren te kijken en hun namen te leren. Regelmatig  bespreken we het weer in de klas. Na de hete zomer is er aandacht voor woorden als het onweer, de bliksem, de storm en de regen. De waterplas, de paraplu en de regenjas zijn ook woorden die de kinderen in deze periode veel gaan gebruiken.