TAALKLAS 2b

Na de kerstvakantie zijn er vier nieuwe kinderen in onze groep gekomen. We zijn nu met negen kinderen.

We hebben gewerkt aan het project 'de winter'. We leren daar veel woorden over. We hebben geleerd:
· dat er niet alleen regen uit een wolk kan vallen, maar ook sneeuwvlokjes en hagelstenen.
· dat als water bevriest, het ijs wordt. Maar dat er ook ijs aan het dak of een tak kan hangen en dat dan een ijspegel heet.
· wat je aantrekt in de winter, welke kleding je dan draagt, bijvoorbeeld ook het verschil tussen een want en een handschoen.
· dat een huis van sneeuw en ijs een iglo heet, die we ook hebben gemaakt van papier-maché
· dat een pinguïn graag ergens leeft waar het koud is
· dat vogels graag willen dat je ze helpt door ergens iets op te hangen dat ze kunnen eten, vooral als er veel sneeuw valt.
· dat je kunt schaatsen op ijs en we hebben gekeken welke soorten schaatsen er zijn: kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen, shorttrack, langebaanschaatsen.
Vreedzame school:
Bij de Vreedzame School lessen leren we over onze gevoelens. Dat je blij kunt zijn, maar soms ook boos. En hoe je dan weer rustig kunt worden. Of dat je bang bent of verdrietig. We hebben in onze groep twee knuffelvriendjes: aap en tijger. Zij helpen de kinderen om bij deze lessen te leren hoe we met elkaar moeten omgaan.
Laptops:
We werken in onze groep ook steeds vaker op de laptops, de kinderen vinden dat leuk en kunnen er goed de lesstof op oefenen. Met sommige programma’s mogen ze ook thuis oefenen. Als u of uw kind dat graag wil, dan kunt u dit doorgeven aan de juf.