TAALKLAS 2

Taalklas 2 is de instroomgroep van Taalschool Leeuwarden. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die voor het eerst bij ons op school komen, starten in deze groep. Van maandag tot en met vrijdag is meester Willem Wytze in deze klas. Op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Romana er, en op woensdag en donderdag meester Piter.

De kinderen in taalklas 2 leren de eerste woorden in het Nederlands. Alle kinderen bij ons in de klas zijn nieuw op school en moeten vaak nog wennen aan het leven in Nederland en de gewoonten bij ons op school. In taalklas 2 krijgen kinderen daar alle mogelijkheden voor. We vinden het erg dapper van alle kinderen hoe ze zich aan kunnen passen aan de nieuwe omgeving.

Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met het thema 'dieren'. We hebben heel veel Nederlandse namen van dieren geleerd. Deze hangen op een nieuwe woordmuur en kunnen er makkelijk afgehaald worden om mee te oefenen.

We hebben woorden geleerd die horen bij het thema 'winter'. Helaas hebben we (nog) niet echt pret kunnen hebben van sneeuw en ijs dit jaar. Het enige wat we gezien hebben is een beetje ijzel. Hier konden we leuk op glijden!

We zijn bezig geweest met het thema 'Techniek'. We hebben apparaten uit elkaar gehaald en geleerd hoe deze apparaten er aan de binnenkant uitzien.

In de herfst zijn wij met taalklas 2, 3 en 4 naar het bos geweest.