taalklas 1B

Taalklas 1B is een klas op de locatie Potmarge. In de groep zitten kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Sommige kinderen zijn nieuw op school, sommige kinderen zitten al wat langer in de klas. Iedere dag leren we nieuwe Nederlandse woorden en klanken.

Wij leren de kinderen Nederlands door te werken in verschillende hoeken in de klas. We hebben een huishoek, een leeshoek, een bouwhoek en een knutselhoek. We hebben tafels waar we kunnen kijken, om te praten over het thema. De ene keer is het thema 'school', een andere keer gaat het over de natuur. Soms gaat het over een feestdag in Nederland, zoals Sinterklaas of Kerst.

In de klas hebben we een digibord en laptops. Die worden gebruikt om extra te oefenen.
In de kring doen we allerlei opdrachten. Soms zijn dat spelletjes om te leren tellen, de dagen te leren of om te leren om goed samen te spelen. Wij zijn een Vreedzame School.

We spelen graag buiten. Soms hebben we gym in het speellokaal.

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Doaa in de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Wendy in de klas.  Juf Selma is onze onderwijsassistent: zij is er elke dag. Juf Selma helpt de kinderen één-op-één of in kleine groepjes om extra te oefenen. Juf Ingrid loopt stage om onderwijsassistent te worden. Zij is er op maandag en dinsdag.
 

We hebben gewerkt over het thema 'Kikker in de kou'. We hebben veel woorden geleerd die te maken hebben met de winter. 

Daarna zijn we begonnen met een nieuw thema. We leren in de klas over kleding. De huishoek is nu een schoenenwinkel! Schoenen passen, sorteren en verkopen doen we daar. 

Ook is meester Erik is weer bij ons geweest. Hij geeft atelierles bij ons in de klas. Wij maken dan kunstwerken. Dit keer hebben we gestempeld en gedrukt. De volgende keer gaan we oefenen met tekenen. 

  

  

Groep 1b is de naar de bibliotheek geweest. Onderweg hebben we herfstbingo gespeeld en veel herftdingen gezien zoals kastanjes, gekleurde blaadjes, bessen, spinnenwebben etc.In de bibliotheek hebben we mooie boeken uitgezocht, gelezen en geleend.